Skip to main content

Herr

Bröllopskostym

Vi har ett brett sortiment av bröllopskostymer för er viktigaste dag i livet! Titta in till oss för att se vårt sortiment vi hjälper dig att hitta rätt klädsel så du känner dig nöjd!

Vår sortiment ingår varumärke Oscar Jacobson, Cavaliere och Enzo Romano m.m

Frack

På Tony´s Högtidskläder kan man hyra eller köpa sin Frack. Fracken är den mest högtidliga dräkten och passar vid bröllop, jubileer och gala evenemang. Till fracken bärs alltid vit väst och vit fluga samt en vit bröstnäsduk. Svarta skor gäller alltid, helst av lackmodell. Vi har alltid bra erbjudanden på Frackar!

Frock Coat

Frock coat är en kortare modell av Bonjouren. Precis som på en kostym finns det slag på kavajen. Den kan variera i färger men finns också i vävt brokigt mönster. Den brokigt mönstrade kavajen bärs vanligtvis om man gifter sig på ett slott, men enfärgad är vanligast. Frock coat används även vid borgliga vigslar. Västen är ofta blank med mönster. Även västen kan variera i färger, använd med färgad kravatt som matchar västen eller färg temat på bröllopet.

Jaquette

Jaquett kan användas vid bröllop och fester som ordnas före kl. 15:00. Kavajen är antingen grå eller svart, byxorna svart-grårandiga. Med jackett används grå slips eller plastron, ett slags bred herrhalsduk

Kostym

Vi har även kostymer för alla tillfällen!

Smoking

På Tony´s Högtidskläder kan man hyra eller köpa Smoking. Smoking bärs vid högtidliga evenemang, baler, födelsedagar och middagar. Vanligtvis är smokingen svart, mörkt grå eller mörkt blå. På sommaren kan även vit jacka användas till svarta byxor. Till smoking bärs fluga, vit skjorta och svarta skor. För att variera sin smoking kan man välja väst och fluga i olika mönster och färg.